"Medewerkers moeilijk te verleiden tot lokaal boodschappen doen op de campus"
Nijmegen, 17 oktober 2024, onderzoeksbericht
Onderzoek van Radboud Universiteit in samenwerking met gebiedscoöperatie Oregional toont aan dat medewerkers zeer beperkt geïnteresseerd zijn in het aankopen van lokale boodschappen in hun werkomgeving. Aanleiding tot de samenwerking was de wens om in kaart te brengen op welke wijze de medewerkers van Radboud Universiteit gestimuleerd kunnen worden om ook thuis te kiezen voor regionale producten. Daarmee geven de partijen gezamenlijk inhoud aan ambities met betrekking tot duurzaam voedselbeleid en het stimuleren van gezondheid en vitaliteit onder medewerkers.
Samenwerking
Aanleiding voor het onderzoek is de samenwerking tussen Radboud Universiteit, gemeente Nijmegen en Gebiedscooperatie Oregional, die samen willen onderzoeken op welke wijze de medewerkers (circa 5000 fte, van wie circa 2.800 fte wetenschappelijk personeel) van Radboud Universiteit gestimuleerd kunnen worden om ook thuis te kiezen voor regionale producten.
De basis is het Duurzaamheidsbeleid 2021 – 2025 van Radboud Universiteit (en Radboudumc), met als uitgangspunt een groene en gezonde campus waar de consumptie van duurzame, gezonde regionale producten bevorderd wordt, onder meer via nieuwe afzetconcepten op de campus en voor thuis. Daarmee geven we gezamenlijk inhoud aan ambities met betrekking tot duurzaamheid, gezonde en vitale medewerkers en vermindering voedselverspilling.
Het project 'Alliantie voor meer duurzaam regionaal voedsel' wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Gelderland, POP3 Professionalisering Korte Voorzieningsketens 2021 en ELFPO, het “Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”.
Looptijd
2022-2024
Contactpersoon
Projectleider Marianne Karstens
info@cooperatieoregional.nl / 0641867785