top of page

Verbinden van boeren en burgers in korte voedselketens

De handelsorganisatie Oregional levert producten van boeren en tuinders aan meer dan 100 bedrijven en instellingen in de regio Arnhem-Nijmegen. We hebben als cooperatie ook de ambitie om direct aan consumenten te leveren. Daarom willen wij nieuwe foodconcepten voor consumenten ontwikkelen en coöperatieve samenwerkingsverbanden tussen boeren en burgers opzetten. Met als doel om de betrokkenheid en bewustwording over duurzaam en gezond voedsel te vergroten. 

marissa-price-kvHP-ueoMNI-unsplash.jpg

Nieuwe foodconcepten

Een van de concrete foodconcepten die we samen met studentenvereniging Enactus uit Nijmegen ontwikkeld hebben, is de Boerenbox. De Boerenbox is een maaltijdtas voor twee personen, voorzien van regionale producten en een recept. Lees hier meer over de Boerenbox.

Samenwerking

Het project ‘Verbinden van boeren en tuinders met burgers en afnemers in de regio Nijmegen door korte voorzieningsketens’ is een samenwerking tussen de gebiedscoöperatie Oregional (penvoerder),  de gemeente Nijmegen en de gemeente Lingewaard ( NEXTgarden).

Het project wordt gefinancierd door de provincie Gelderland en ELFPO, het “Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”.

Looptijd
Het project is afgerond.


Contactpersoon
Projectleider Gerard Titulaer
ghjtitulaer@planet.nl / +31(0)6 22696467

bottom of page